Bike For Peace

Bike for Peace er en organisasjon som spesialiserer seg på sykkel, kultur og vennskapsreiser i hele verden. Vi kjøper tjenester gjennom reisebyrå i Norge og andre EØS land som er medlem i Reisegarantifondet i sitt eget land. Vi ønsker å inspirere folk til mellommennenskelig forståelse, miljø og toleranse, og bidrar for eksempel gjennom innsamlinger, gaver eller møter med lokalbefolkning og myndigheter i landene vi besøker.

Oppstarten:

I 1977 startet Helge Hundeide og Tore Nærland de første internasjonale sykkelturene som ble kalt “Bike for Peace”. Den første turen syklet Bike for Peace kyst til kyst i USA, strekningen Seattle til Washington DC. Den første kampanjen – eller “Fredsturen” var i Nord-Irland i 1978. Siden den gang har Bike for Peace arrangert vennskaps- og fredsritt i 104 land, med formål som fred og vennskap, solidaritet, miljø og idrett for alle. På de mange turene har Bike for Peace møtt flere av verdens store ledere og fredsprisvinnere – som Pave Johannes Paul II, tidl. Pres. Andreij Gromyko, FNs Generalsekretærer Boutros Boutros Ghali og Perez de Cuellar, tidl. Pres. Lech Walesa, Pres. Mary Robinson, Mor Theresa og Walter Mondale for å nevne noen få

Sykkel- og kulturreiser:
Fredsforkjemperen, globetrotteren og sosialaktivisten Tore Nærland, som selv har syklet over 400 000 km utviklet etter hvert konseptet “Bike for Peace – sykkel og kulturreiser”, og drivkraften var ønsket om å arrangere meningsfylte og annerledes ferier for den aktive turist.

Tore Nærland og Bike For Peace har utgitt 8 bøker med titlene:

  • Trå til av Karthon Håland i 1979
  • Før Jernteppet Smuldret i 1990
  • Mennesket utrydder atomalderen – eller omvendt i 1993
  • Verdensrittet 1999 i 1999
  • Veien til vennskap og fred i 2001
  • Sykkel for fred i 2004
  • 50 år på fredshjul i 2005
  • Bike away the nuclear bomb 2014

Sykkelturene er lagt opp med ca 50 – 60 km sykling pr. dag. Vi har med følgebuss som frakter bagasje og evt. slitne syklister. Rutene er lagt opp slik at folk med ulikt treningsgrunnlag kan være med. Du trenger ikke være proffsyklist for å bli med på sykkeltur med Bike for Peace!

Temareisene legger vekt på å oppleve ulike sider av kultur og dagligliv i landet/byene vi besøker. Vi har med gode lokale guider og kjentfolk. Transportmiddel er som regel buss.