Hjem

Bike For Peace

Bike for Peace er en organisasjon som spesialiserer seg på sykkel, kultur og vennskapsreiser i hele verden. Vi kjøper tjenester gjennom reisebyrå i Norge og andre EØS land som er medlem i Reisegarantifondet i sitt eget land. Vi ønsker å inspirere folk til mellommennenskelig forståelse, miljø og toleranse, og bidrar for eksempel gjennom innsamlinger, gaver eller møter med lokalbefolkning og myndigheter i landene vi besøker.

Oppstarten:

I 1977 startet Helge Hundeide og Tore Nærland de første internasjonale sykkelturene som ble kalt “Bike for Peace”. Den første turen syklet Bike for Peace kyst til kyst i USA, strekningen Seattle til Washington DC. Den første kampanjen – eller “Fredsturen” var i Nord-Irland i 1978. Siden den gang har Bike for Peace arrangert vennskaps- og fredsritt i 104 land, med formål som fred og vennskap, solidaritet, miljø og idrett for alle. På de mange turene har Bike for Peace møtt flere av verdens store ledere og fredsprisvinnere – som Pave Johannes Paul II, tidl. Pres. Andreij Gromyko, FNs Generalsekretærer Boutros Boutros Ghali og Perez de Cuellar, tidl. Pres. Lech Walesa, Pres. Mary Robinson, Mor Theresa og Walter Mondale for å nevne noen få

Sykkel- og kulturreiser:
Fredsforkjemperen, globetrotteren og sosialaktivisten Tore Nærland, som selv har syklet over 400 000 km utviklet etter hvert konseptet “Bike for Peace – sykkel og kulturreiser”, og drivkraften var ønsket om å arrangere meningsfylte og annerledes ferier for den aktive turist.

Tore Nærland og Bike For Peace har utgitt 8 bøker med titlene:

  • Trå til av Karthon Håland i 1979
  • Før Jernteppet Smuldret i 1990
  • Mennesket utrydder atomalderen – eller omvendt i 1993
  • Verdensrittet 1999 i 1999
  • Veien til vennskap og fred i 2001
  • Sykkel for fred i 2004
  • 50 år på fredshjul i 2005
  • Bike away the nuclear bomb 2014

Sykkelturene er lagt opp med ca 50 – 60 km sykling pr. dag. Vi har med følgebuss som frakter bagasje og evt. slitne syklister. Rutene er lagt opp slik at folk med ulikt treningsgrunnlag kan være med. Du trenger ikke være proffsyklist for å bli med på sykkeltur med Bike for Peace!

Temareisene legger vekt på å oppleve ulike sider av kultur og dagligliv i landet/byene vi besøker. Vi har med gode lokale guider og kjentfolk. Transportmiddel er som regel buss.

Utmerkelser

I løpet av de siste 40 årene har Bike For Peace mottatt en rekke priser og utmerkelser over hele verden.

In 2015 mottok Bike For Peace og Tore Naerland Gandhi Foundation International Peace Award i en seremoni holdt i House of Lords, London.

In 2017 mottok Tore Naerland Kongens fortjensmedalje, for sitt arbeid for fred over hele verden

Bike for Peace har ved 8 anledninger blitt nominert til Nobels fredspris, og også Gandhi International Peace Price, Kazakhstan International Peace Price og Coventry Peace Price, for å nevne noen.

Partnere

The ATOM project fra Kasakhstan har vær en av våre viktigste samarbeidspartnere de senere årene.

The ATOM Project (stiftet August 2012) Har som hovedmål å forby all prøvesprengning av atomvåpen, og å jobbe for en verden uten atomvåpen.

 

Mesteparten av landet består av tørt steppelandskap, dekket av gress og sand. I områdene i øst ligger de kalde og øde Altajfjellene. Landet er uten kysttilgang, og har et kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Da landet var en del av Sovjetunionen brukte sovjetiske myndigheter regionen til testing av atomvåpen, samt dumping av giftig avfall. Dette har ført til omfattende miljøproblemer, og utgjør en stor helserisiko for landets befolkning.

Les mer om The ATOM Project her.


Merida har samarbeidet med oss på flere av våre prosjekter. Ved hjelp av Merida har vå fått tilgang til både sykler og kleskolleksjoner.

 

Merket Merida ble startet opp i samarbeid med Steen-Olsen familien allerede i 1987 da Einar Steen-Olsen reiste ned til en av de største sykkelfabrikkene i Taiwan for å importere sitt eget sykkelmerke. 25 år senere distribueres Merida i mer en 70 land. Med over 200 ulike modeller leverer vi sykler til alle uansett behov. Av disse 220, designes og utvikles over 100 ulike modeller fra vårt hovedkontor på Lysaker. Disse syklene lages til Norge, Sverige og Island for å dekke forbrukernes behov i forhold til type sykkel, design og ikke minst utrustning for å klimaet. I tillegg til sykler, tilbyr også merket trimutstyr av meget høy kvalitet.

Besøk deres hjemmeside her for mer info!