Ukraina september 2017

UKRAINA PROGRAM 13-23.SEPTEMBER 2017

 

Spennende tur til Ukraina som anbefales!

 

  1. ankomst fra Norge.
  2. Velkommen til Kiev

Ta en guidet sykkeltur langs byens mest populære severdigheter og attraksjoner. Besøk den UNESCO-vernede St. Sophia katedralen med sine vakre fresker; ta en tur på St. Andrews Descent – street av forfattere og kunstnere; lære mer om miljøutfordringene på National Tsjernobyl-museet, sykle langs hovedgatene og torg, samt, skjulte stier, og har en deilig piknik på Pecherski bakke observere Dnipro elva og dens venstre bredd med Kiev moderne blokker.

Avstand: 20km / Tid: 4-5hrs

Overnatting i et 3-stjerners hotell

 

15- Golosyivskyy Forest

Nyt denne en-dags lett sykkeltur i Kiev, i blomstrende Golosiyivsky nasjonalpark. Dette er en unik naturpark med sin kaskade innsjøer som ligger midt i den sentrale delen av Ukrainas hovedstad. En forhekset skog, maleriske natur og frisk luft vil hjelpe deg til å glemme dine daglige problemer og nyte naturen. I hodet på mange troende Golosiyivskiy Park og skog er også sterkt forbundet med Golosiyivsky ørkenen, hvor pilegrimer kommer ikke bare fra Ukraina, men også fra andre land.

Ha en deilig piknik i rolige omgivelser.

Avstand: 15-45 km / tid: 4-5hrs

Overføring til Ivano-Frankivsk i en sovende tog.

Overnatting i et tog (2. klasse kupé)

 

16 – Ukrainske Karpatene

 

Ivano-Frankivsk og overføre til landsbyen Kosiv.

Sykle rundt Kosiv og omkringliggende landsbyer.

Tilbring ettermiddagen besøker kjente Hutsul håndverkere, dyktige i tradisjonelle håndverk som egg-maleri, broderi, treskjæring og veving, observere deres arbeid og nyte sine vakre kreasjoner. Sitte ned for en master class i håndverket av valg og lage din egen håndlaget souvenir.

Overnatting i en familieeide gjestgiveriet.

Avstand: 40km / tid: 6-8 timer

 

17- Videre og høyere i Karpatene

Etter næringsrik frokost får på sykler og drar på en 50km tur til landsbyen Dzembronia som er det beste stedet for å utforske den høyeste fjellkjeden i ukrainske Karpatene – Chornogora.

 

Før solnedgang ta en kort sykkelvei langs den spektakulære utsikten over nærliggende fjelltopper. Den eksakte ruten vil bli fastsatt basert på kondisjonsnivå og interesse. Alle rutene er off road.

Nyt velsmakende middag på slutten av dagen.

Overnatting i en hytte.

Avstand: 50km hard vei / tid: 3-4 timer;

Avstand: 10 km backroads og singletrack stier / 2-3 timer

 

18 – Utforsk de vakre fjellene

Alle de høyeste toppene i de ukrainske Karpatene er lokalisert i Chornogora rekkevidde. Foruten spektakulær utsikt, tiltrekker dette stedet oppmerksomhet ved forlatt observatorium nær Pip Ivan fjellet.

Ta en dag for å nyte skjønnheten i de omkringliggende fjellene. Sykle rundt til en av fjelltoppene. Få det virkelige følelsen av å være 1-1 med naturen, langt fra sivilisasjonen. Ruten kan avvike fra mindre utfordrende å mest kompliserte stier for terrengsykling. Alle rutene er off road.

Avstand: 50 km backroads og singletrack stier / Tid: 7-8 timer

Overføring til Ivano-Frankivsk.

Ta toget til Lviv.

Overnatting i et tre-stjerners hotell.

 

19- Kaffe og Jazz

 

Utforsk Lviv – Ukrainas mest sjarmerende og romantiske byen. Gå langs de skjulte daler av sine brosteinsbelagte gater: fulle av kafeer, gatemusikanter og kunstgallerier. Vandre rundt Rynok Square – UNESCO World Heritage Site.

På ettermiddagen tar en tur langs den såkalte Lviv grønn sirkel, som fanger opp store byens parker og uteområder. Start fra turen mot høye slott bakken og ta en sjanse til å observere Lviv fra birdsview. Etterpå, sykle langs den vakre Znesinnya Park og Shevchenko Open Air Folk Art Museum. I friluftsmuseet, innom utstillingene og lære mer om Ukrainas tradisjonelle landlige livsstil.

Avstand: 35-40 km / tid: 5-6 timer

Overnatting i et tre-stjerners hotell.

 

20 – Sykling utenfor Lviv

 

Ta en dag moderat sykkeltur rundt Lviv, og utforske attraksjonene langs denne populære ruten i Lviv-regionen. Historiske steder i Zhovkva og Krekhiv, natur, frisk luft og lekkert vann følge deg mens du sykler. Starte turen i Zhovkva. Zhovkva er den nest beste byen i hele regionen (med unntak for Lviv) hvor de mest historiske gjenstander av 17nde-18nde tallet ligger. Det er et slott, et kloster, et torg og forsvarstjenester. Det neste punktet på turen er Krekhiv, landsbyen der den gamle St. Nicolas festning-kloster med 16nde-17nde tallet ligger.

Etterpå, sykle gjennom nasjonalparken Roztochchia med sin unike flora og fauna, til du kommer til landsbyen Ivano-Frankove. Der vil du få smake deilig hjemmelaget lunsj med tradisjonelle ukrainske kulinariske herligheter, for eksempel Borshch og dumplings. Du kan selv prøve å lage din egen scampi!

Avstand: 70 km / tid: 7-8 timer

Transport tilbake til Lviv.

Ta toget til Odesa.

Overnatting i et tog (andre CLA

 

21- Odesa, perlen ved havet

 

Nyt morgen frokost i Odessa, Pearl av Svartehavet. Byen er Ukrainas fjerde største og en stor havn. Grunnlagt i det 18. århundre, har det en fortryllende blanding av italiensk, fransk og russisk arkitektur. Odessa er en pulserende by, energisk og morsom, med massevis av aktiviteter for alle. Etter å ha sjekket inn på hotellet, vil du nyte tre timers guidet tur rundt de viktigste landemerkene sightseeing i Odessa. Etter den utrolige byen, har deilig lunsj på en av sine stranden side restauranter.

Senere sykle langs “rute for helse”. Veien går langs kysten av Svartehavet. Naturen rundt er slående i sin skjønnhet. Plantet trær gir velkommen skygge. En sjøbris bringer den nødvendige forfriskning.

Avstand: 50 km / tid: 7-8 timer

Overnatting i et tre-stjerners hotell.

 

22- Kuyalnyk Estuary

 

Ta en sykkeltur utenfor byen og utforske naturen i den sørlige regionen. Sykle langs Kuyalnyk – en elvemunning av Velyky Kuyalnik River ligger på den nordvestlige kysten av Svartehavet, nær byen Odessa. Gjennomsnittlig dybde er omtrent 3 m. Elvemunningen er skilt fra Svartehavet av en bred sandbanke 3 km i bredden. Saltinnholdet i elvemunningen varierer 50-160 ‰ .Få kjent med de unike egenskapene til Kuyalnyk gjørme, og hvis du vil, kan du prøve en “gjørmebad” og erfaring helbredende egenskaper av denne prosedyren.

Nyt en liten piknik med en vakker utsikt og frisk luft.

Avstand: 50 km / tid: 7-8 timer

Ta toget til Kiev.

Overnatting i et tog (2. klasse kupé)

 

23 – Avreise til Norge

Overføring til Kyiv International airport

 

Priser per person

For en gruppe på 2-17 348 NOK, for en gruppe av 4-14 790 NOK for en gruppe på 6-14 062 NOK for en gruppe på 8- 13 643 NOK.

 

Prisen inkluderer:

Overnatting: 4 netter på 3-stjerners hotell, 2 netter i familieeide gjestehus, 3 netter i tog (2. klasse)

Måltider: Dag 1 – ingen, dag 2 – frokost og lunsj, dag 3 lunsj og middag, dag 4 – helpensjon , dag 5 – frokost og lunsj, dag 6 – frokost, dag 7 – frokost og lunsj, dag 8 – ingen , dag 9-frokost og lunsj.

Punkt-til-punkt-overføringer og flyplass / togstasjon overføringer

Guidede turer i Kiev, Lviv, Odesa og Karpatene

Engelsktalende guider

Sykkel og hjelmleie

flybillett

Prisen inkluderer ikke:

ekstra måltider

 

Arrangør: OK Reiser Kvinesdal, medlem i norsk reisegarantifond.

Påmelding snarest og innen 1.juni 2017.

torenaer@online.no

93442279- 51487777.